Opperkoning Staf Vermandel

Het is uniek in onze geschiedenis dat er een van onze leden zetelt in de Hoge Gilderaad van de Kempen, en hier hebben we het dan over een functie die niet is weggelegd voor een of andere hoofdman maar een gewone gildebroeder, binnen onze gilde, nu hem toevallig koning roepen zou toch kunnen daar voor het postje binnen de HGK, Hoge-Gilderaad-Kempen, men het predicaat van Koning moet hebben, geschoten in een van onze vele Kempensegilden.

Staf Vermandel schoot zich tot koning in 2013 te Vlimmeren en onder de zware druk van twee andere kemphanen werd hij onze nieuwe koning die dan ook op het landjuweel te Nieuwmoer van juni 2015 mocht inzetten om zich tot opperkoning van de Hogegilderaad te schieten, iets wat hem na het tweede schot dan ook te beurt viel. Het is enkel tijdens het Landjuweel dat er een opperkoning kan geschoten worden. Onze Staf is hiermee de eerste opperkoning van Vlimmeren en hij weet nu al dat dit een zware verantwoordelijkheid meebrengt.

vermandel1   vermandel2   vermandel3

Omdat Staf deze titel en het daarbij horende gezag goed zou kunnen uitoefenen heeft het bestuur alle moeite gedaan om hem hierin te helpen en hem een ferme fles jenever cadeau gedaan, mocht hij het niet meer zien zitten dan is er nog altijd de mogelijkheid om naar de fles te grijpen. Zijn koningin, Ria Van Roey, kreeg op dezelfde moment een ruiker met de fijnste bloemen die haar overhandigd werd door onze keizerin Stans Hofkens. Wij wensen Staf een vruchtbare vijf jaar toe en dat de Hogegilderaad waaks mag blijven.