Patatten uitdoen bij eerste deken Fonske Raeymaekers op 7 september 2018

Een eeuwenoude jaarlijkse traditie in de gilde van Vlimmeren. Alle gildenbroeders en -zusters zien er telkens weer naar uit: het uitsteken van de laatste bos patatten. Het evenement heeft plaats bij Fonske Raeymaekers op zijn veld aan de Engstraat dat hiervoor het beste geschikt schijnt te zijn. Door hem zijn er een 120 tal zetgoed gepoot.

Vanaf 18.00 uur staan we gereed met riek, faas en zakdoek om de oogst boven te halen. Daarna is het aldaar pannenkoeken smullen. Vanaf 20.00 uur verwachten de gildezusters de eters en buurters aldaar.

Mochten er zijn die willen kennis maken met de gilde dan kan het op zulk moment het best en de kleine bijdrage hiervoor mag dan wel geen struikelblok zijn.

Voor de pannenkoekenslag gaan we uit dat de prijs blijft behouden op 5 euro per persoon.

  • datum: 7 september 2018
  • adres: Engstraat 60 Vlimmeren
  • tijd: vanaf 18.00 uur
  • bijdrage: 5 euro per persoon