■ RK Documenten ■ Het is een verrassingsbezoek aan het ziekenhuisbed. Emeritus Paus Benedictus XVI (93) vloog vanmorgen van Rome naar Beieren om aan de zijde van zijn ernstig zieke 96-jarige broer te kunnen zijn. Het is misschien wel de laatste keer dat de twee broers, Georg en Joseph Ratzinger, elkaar in deze wereld zien.

Het Bisdom Regensburg vraagt het publiek om deze diep persoonlijke ontmoeting in zijn privé-setting te laten. Het is de hartenwens van de twee broers en het is niet gepast foto’s te maken, publieke optredens of ontmoetingen daarbuiten te hebben. Graag uw begrip hiervoor.

Alle mensen die hun medeleven willen betuigen, worden uitgenodigd om een stil gebed voor de twee broers uit te spreken. God zal u zegenen.

De 93-jarige Emeritus Paus landde om ongeveer 11.45 op deze donderdag 18 juni op de luchthaven van München. Daar ontving de bisschop van Regensburg, mgr. Rudolf Voderholzer hem hartelijk en vergezelde hem op de reis naar Regensburg. De Emeritus Paus woont in het priesterseminarie van het bisdom Regensburg. De datum van zijn terugreis staat nog niet vast.

Benedictus XVI reist in het gezelschap van zijn secretaris, aartsbisschop Georg Gänswein, zijn arts, zijn verpleegster en een religieuze. De Emeritus Paus besloot eerst op korte termijn naar zijn broer in Regensburg te reizen, na overleg met Paus Franciscus. De gezondheidstoestand van Georg Ratzinger (96) is dramatisch verslechterd in de afgelopen dagen.