■ KRO ■ De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft recent paus Franciscus voor een bezoek aan zijn land uitgenodigd. Dit hebben medewerkers van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in dinsdag laten weten.

Kim zou hebben gezegd dat hij de paus “een warm onthaal zal geven als die in Pyongyang op bezoek komt”.

Moon gaat volgende week naar Europa. Hij gaat dan ook langs het Vaticaan en brengt de paus op de hoogte van de uitnodiging van Kim om naar Noord-Korea te komen.

De Amerikaanse president Donald Trump deed eind vorige maand een opmerkelijke liefdesverklaring aan de Noord-Koreaanse dictator in een toespraak in West-Virginia. “Hij schreef me prachtige brieven, geweldige brieven. En toen werden we verliefd.”

Trump stond stil bij de dreiging die van Noord-Korea uitging voordat hij president werd. Dat de verhoudingen nu minder gespannen zijn, ziet Trump als zijn verdienste. Hij ontmoette Kim tijdens een top in juni in Singapore.