■ KRO ■ Op 14 oktober zal paus Franciscus zeven zaligen canoniseren. Bij gelegenheid daarvan heeft het bisdom Roermond van de twee beroemdste van deze nieuwe heiligen meer dan 100.000 prentjes verspreid. Het betreft Giovanni Montini oftewel paus Paulus VI en de vermoorde aartsbisschop Oscar Romero van San Salvador.

Op de prentjes staan naast een afbeelding ook een gebed en een korte biografie van de heilige. Zij zijn verstuurd aan alle Limburgse parochies en kloosters. Ook verschillende andere bisdommen hebben een groot aantal prentjes uit Roermond besteld.

Paus Franciscus zal op zondag 14 oktober ook de Duitse zuster Katharina Kasper (1820-1898) heilig verklaren. Zij is de stichteres van de Arme Dienstmaagden van Jezus Christus, die onder meer een klooster in Geleen hebben. In het kader van haar canonisatie is er op zondag 28 oktober in de Sint-Augustinuskerk in Geleen (Lutterade) een speciale dankviering. Daarin zal de Roermondse hulpbisschop Everard de Jong voorgaan.