Paus Franciscus roept de voorzitters van alle bisschoppenconferenties van over de hele wereld naar Rome voor een speciale top over de misbruikcrisis. Deze conferentie zal plaats vinden van 21-24 februari in het Vaticaan.

De belangrijkste adviseurs van paus Franciscus kondigden deze beslissing woensdag aan. De dag voordat Franciscus een ontmoeting heeft met Amerikaanse kerkleiders die in diskrediet zijn gebracht door het misbruikrapport in Pennsylvania.

Op donderdag heeft kardinaal Daniel DiNardo, voorzitter van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, een ontmoeting met paus Franciscus om opheldering te vragen over de zaak McCarrick als onderdeel van een diepgaand onderzoek.
De top over seksueel misbruik laat zien dat in het hoogste niveau van de kerk, het besef is doorgedrongen dat seksueel misbruik een wereldwijd probleem is en niet alleen voorkomt in de Angelsaksische wereld. 
 
KN