Op 9 september heeft er naar aanleiding van het Eucharistisch Congres een sacramentsprocessie plaats in de straten van Liverpool (Engeland). Volgens hulpbisschop Robert Byrne van Birmingham, de voorzitter van Adoremus, is dat een historische gebeurtenis. De laatste publieke sacramentsprocessie in Engeland en Wales vond 110 jaar geleden plaats. Maar in 1908 werden zulke optochten verboden door de regering van de liberale premier Herbert Asquith het, uit angst voor wanorde en de reactie van extremistische protestantse verenigingen.

Bisschop Robert Byrne: Vandaag leven wij in andere tijden. Van 7 tot 9 september nemen er 5.000 mensen deel aan het congres in Liverpool. Ter afsluiting houden ze een sacramentsprocessie langs een traject van 2 kilometer door de straten van de stad. Ook de leiders van andere christelijke kerken uit Liverpool sluiten zich aan bij de optocht.

KerkNet