Het bedevaartsoord het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Zuidwest-Frankrijk, dat jaarlijks miljoenen bedevaarders aantrekt en herbergt, is vandaag getroffen door overstromingen. Dat komt na recent hevig onweer in Frankrijk.

Verschillende plaatsen op het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, zoals de bekende Grot van Massabielle, kerken en de plaats waar bedevaarders kunnen baden, zijn gesloten wegens het overstromen van de rivier Gave de Pau. “De rivier Gave de Pau overstroomde om 03.00 uur woensdagochtend”, deelde het bedevaartsoord in een persbericht mee.

De ondergrondse basiliek van Sint-Pius X is niet beschadigd maar de internationale mis die er normaal gezien plaatsvindt, is geannuleerd. Bedevaarders worden nog steeds in het oord opgevangen, ook de Sint-Bernadettekerk blijft toegankelijk.

HLN