Meer dan een miljoen televisiekijkers zagen gisterenavond hoe Pieter Delanoy ontmaskerd werd als de mol in het gelijknamige televisieprogramma. Een opmerkelijke mol want Pieter is …. priester.

Antwerps pastoor Rudi Mannaerts vindt het alvast fantastisch en vindt het oke dat Pieter al die tijd gelogen heeft. “Wie de tien geboden kent, weet dat er niet mag gelogen worden”, aldus Mannaerts. “Maar het gaat hier over een spel. En bij een spel is het de bedoeling dat je wint. Bij ‘De Mol’ moest je daar nu voor liegen maar het gaat nog altijd om de fun.”

“Ik vind het heel goed dat Pieter heeft deelgenomen aan het programma”, gaat Mannaerts verder. “Priesters hebben nu het clichébeeld van saai, ouderwets en een halve seut te zijn. Maar nu er zich iemand ontplooid heeft die levenszin, schwung en vreugde heeft in zijn leven… Dan is dat alleen maar een goede PR-stunt voor de kerk én het priesterschap.”

GVA