De Duitse zuster Clara Fey (1815-1894) werd op zaterdag 5 mei in de dom van Aken door kardinaal Angelo Amato, prefect van de Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen, zalig verklaard. De kardinaal looofde de Duitse zuster als een ware held van de verkondiging: In de periode van de vroege industrialisatie redde ze arme kinderen en jongeren van verwaarlozing en uitbuiting.

Clara Fey werd op 11 april 1815 in Aken geboren als dochter van lakenfabrikanten. Omwille van de immense sociale problemen door de industrialisatie stichtte zij in 1844 samen met drie medezusters een congregatie. Die zou zich toeleggen op het verstekken van opvang, vorming en onderwijs aan kinderen en jonge mensen die aan hun lot werden overgelaten. De gemeenschap verspreidde zich snel over Europa en in Amerika. Clara Fey stierf op 8 mei 1894 in het moederhuis van de congregatie in Simpelveld (Nederland).

De zusters van het Arme Kind van Jezus tellen vandaag in Vlaanderen nog 16 zusters, onder meer 1 in Borsbeek en 1 in Nederokkerzeel (Kampenhout). De andere zusters wonen in Antwerpen. Momenteel lopen er in ons land 800 leerlingen school in secundaire scholen en meer dan 500 in het lager- en kleuteronderwijs van de congregatie.

KerkNet