Curiekardinaal Robert Sarah wijdt op zaterdag 5 mei in Rome eenendertig diakens van het Opus Dei. Onder de wijdelingen is de Nederlandse ex-advocaat Martijn Pouw.

Martijn Pouw (1977), geboren en getogen in Naarden, ging na zijn middelbare school rechten studeren in Maastricht. Na zijn afstuderen in 2000 werkte hij als advocaat, eerst bij een groot commercieel advocatenkantoor aan de Zuidas in Amsterdam en later bij een besturenorganisatie van katholieke schoolbesturen in Den Haag. Uiteindelijk vestigde hij zich als zelfstandig advocaat weer in Amsterdam, waar hij ook parttime doceerde aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit.

In 2005 sloot Pouw zich aan bij het Opus Dei. Vier jaar geleden vroeg bisschop Javier Echevarría Rodríguez, de toenmalige prelaat van het Opus Dei, of hij naar Rome wilde komen om fulltime theologie te gaan studeren met het oog op een eventuele priesterwijding.

De Heilige Mis van de priesterwijding vindt plaats in de Sint-Eugeniusbasiliek aan de Viale delle Belle Arti in Rome. De huidige prelaat van het Opus Dei, priester Fernando Ocáriz Braña, neemt aan de plechtigheid deel.

KRO