Lamborghini’s worden regelmatig in de kreukels gereden dankzij hun surplus aan vermogen. Garanties worden niet gegeven, maar de te veilen Lamborghini van de paus zou weleens hulp van boven kunnen krijgen in noodsituaties.

De Lamborghini Huracán RWD kan wel wat extra hulp gebruiken, want het exemplaar is voorzien van uitsluitend achterwielaandrijving, terwijl de meeste Lambo’s standaard 4×4 hebben. Gelukkig is de auto gezegend door de bisschop van Rome zelf. De sportwagen wordt op 12 mei geveild door RM Sotheby’s in Monaco. Daar wordt verwacht dat de auto tussen de €250.000,- en €350.000,- op gaat brengen.

Paus Franciscus kreeg in november vorig jaar de speciaal voor hem gemaakte sportwagen, maar doet hem nu al in de verkoop, wellicht omdat het aantal snelwegen in Vaticaanstad gering is. Het is een bijzondere auto, want afkomstig uit het personalisatie programma (Ad Personam) van Lamborghini, waar de meest aparte creaties vandaan komen.

Dit exemplaar heeft bijvoorbeeld bijzondere lak, zwart met zilveren wielen en wit lederen bekleding met Lamborghini-logo’s op de hoofdsteunen. De ingeschatte veilingprijs is nauwelijks hoger dan de vanafprijs voor een nieuwe achterwielaangedreven Lamborghini in Nederland, dus de kans is groot dat deze aardig gaat scoren tijdens de veiling. De opbrengst van de auto gaat naar verschillende goede doelen.

AD