De Duitse emeritus paus Benedictus XVI heeft vandaag maandag in het klooster in de tuinen van het Vaticaan, waar hij sinds zijn aftreden resideert, zijn 91ste verjaardag gevierd. De bescheiden viering vond plaats te midden van allerlei berichten over de zwakke gezondheid van de gewezen paus. Maar dat wordt door het Vaticaan met nadruk ontkend.

Het belangrijkste verjaardagsgeschenk was de komst van zijn broer Georg Ratzinger (93), die ondanks zijn hoge leeftijd voor de gelegenheid vanuit Beieren naar Rome was gereisd. Hij was vergezeld van premier Horst Seehofer en een delegatie van een schuttersgilde uit Beieren.

Benedictus XVI vierde zijn verjaardag bescheiden, met een eucharistieviering vanmorgen en zijn lievelingseten vanmiddag.

Joseph Ratzinger werd op 16 april 1927 in de Beierse stad Marktl am Inn geboren. In 2005 werd hij tot opvolger van paus Joannes Paulus II verkozen. Op 28 februari 2013 besloot hij als eerste paus uit de moderne tijd terug te treden.

KerkNet